KNMI: Verwachtingen Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut
Vandaag kil en regenachtig. Maandag nog een enkele bui, ook af en toe zon 23 September 2018 01:01:00

Verwachting voor vandaag en morgen

Het is vrijwel overal bewolkt en in de loop van de nacht wordt het op steeds meer plaatsen droog. In het noordwesten en in Limburg kan tot de ochtend echter nog regen vallen. Mogelijk kunnen er in het noorden enkele opklaringen voorkomen waarin dan nevel of een enkele mistbank kan ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond 10°C. De wind neemt geleidelijk verder af en komt geleidelijk uit uiteenlopende richtingen.

In de loop van de ochtend gaat het van het zuidwesten uit op veel plaatsen regenen, vooral in het midden en zuiden van het land. In het zuiden valt 10-20 mm, in het uiterste zuidoosten mogelijk wat meer. In het noorden zijn er ook droge perioden maar daar kan soms wel een losse bui voorkomen. In de loop van de avond neemt het aantal buien geleidelijk af, vooral dieper landinwaarts. Vlak aan zee zijn bij buien nog onweer en (zware) windstoten mogelijk van 70-80 km/uur. De temperatuur komt in de middag op de meeste plaatsen niet boven de 13°C uit. In de loop van de ochtend wordt de wind overal noordelijk en neemt in de middag toe naar matig boven land en krachtig tot mogelijk hard langs de kust.

In de nacht naar maandag is het wisselend bewolkt. In het zuiden blijft het droog, maar in de rest van het land komen enkele buien voor. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 6°C landinwaarts tot 10°C vlak aan zee. De noordwestenwind is matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig en in het Waddengebied mogelijk nog hard.

Maandag overdag verandert er vooralsnog weinig. Er komt verspreid over het land een enkele bui voor. In de loop van de middag wordt het in het westen en zuidwesten droog. De maximumtemperatuur bedraagt ca. 14°C. De wind is west tot noordwest en matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 23/09/2018 01.01 uur LT

    Meerdaagse verwachtingen 22 September 2018 04:28:00

Maandag eerst nog een bui. Daarna geregeld zon, overwegend droog maar op de meeste dagen wel vrij koel voor de tijd van het jaar.
Uitgifte: 22/09/2018 04.28 uur LT

Lange termijnverwachting 22 September 2018 04:28:00

Zaterdag 29 september tot en met zaterdag 06 oktober
Grote kans (rond 80%) op een vrij koel weertype. De dagelijkse neerslagkans neemt in de loop van de periode toe.
Uitgifte: 22/09/2018 04.28 uur LT