NU - Algemeen Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bolsonaro stuurt leger naar Amazonegebied om bosbranden te bestrijden 24 August 2019 06:01:48
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft vrijdag een decreet uitgevaardigd wat het mogelijk maakt om het leger in te zetten bij de bestrijding van de branden die momenteel woeden in het Amazonegebied. Dat liet de president weten tijdens een televisietoespraak.
Noord-Korea vuurt twee korteafstandsraketten af, komen terecht in zee 24 August 2019 06:52:20
Noord-Korea heeft zaterdagochtend twee korteafstandsraketten afgeschoten. Die zijn terechtgekomen in de Japanse Zee, meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap op basis van militaire informatie. De projectielen werden gelanceerd vanuit de oostelijke provincie Hamgyŏng-namdo.
Demonstranten vormen 40 kilometer lange keten door Hongkong 23 August 2019 06:13:34
Duizenden demonstranten vormden vrijdag een menselijke keten. Ze sloegen de handen ineen in het kader van een protest. Al maandenlang voeren Hongkongers actie tegen een wetsvoorstel dat uitlevering aan China mogelijk maakt.
Weerbericht: Temperaturen rond de 30 graden bij een strakblauwe lucht 24 August 2019 05:35:47
De zaterdag begint met een strakblauwe en een temperatuur die snel stijgt. Aan het einde van de ochtend kan het lokaal al 28 graden worden. De rest van de dag houden de warme temperaturen aan. Er waait een zwakke tot matige oostenwind en er valt geen neerslag.
Psycholoog verleende goedkeuring aan beëindiging toezicht op Epstein 24 August 2019 03:26:58
Een psycholoog van de gevangenis in New York heeft goedkeuring verleend aan het beëindigen van het verscherpte toezicht waar Jeffrey Epstein onder stond. Het Amerikaanse ministerie van Justitie laat dat weten aan de juridische commissie van het Huis van Afgevaardigden.
Trump verhoogt aangekondigde importheffingen op Chinese goederen 24 August 2019 03:00:29
De Verenigde Staten stellen hogere importheffingen in voor goederen uit China, meldt president Donald Trump vrijdagavond. De aankondiging volgt na het Chinese besluit om de invoertarieven op Amerikaanse goederen te verhogen.
Capelse vakantieganger neemt per ongeluk tarantula mee uit Colombia 23 August 2019 10:12:23
Een inwoner van Capelle aan den IJssel heeft per ongeluk een tarantula meegenomen uit Colombia. De persoon in kwestie was op vakantie geweest in het Zuid-Amerikaanse land, meldt de dierenbescherming vrijdag.
Hoger beroep tegen vrijgeven dossier in zaak kinderopvangtoeslag 23 August 2019 09:54:25
De Belastingdienst gaat in hoger beroep tegen het vonnis van de Rotterdamse rechtbank over een zaak in de kinderopvangtoeslagaffaire, meldt staatssecretaris Menno Snel vrijdag. Het gaat hierbij om het vrijgeven van het onderzoeksdossier van de vrouw die de fiscus aanklaagde vanwege de onterechte stopzetting van haar toeslag.
Hockeysters bereiken EK-finale dankzij monsterzege op Engeland 23 August 2019 11:18:02
De Nederlandse hockeysters hebben zich vrijdag overtuigend geplaatst voor de finale van het EK. In de halve eindstrijd in Antwerpen werd Engeland met liefst 8-0 opzij gezet.
Nog niet eerder ontdekte Zika-uitbraak op Cuba uit 2017 onthuld 23 August 2019 07:11:31
Wetenschappers onthulden donderdag in het wetenschappelijke tijdschrift Cell een uitbraak van het Zika-virus in 2017 op Cuba die tot dan toe nog onbekend was. De uitbraak vond plaats een jaar nadat het virus in omliggende landen voorkwam.