NU - Algemeen Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Onduidelijkheid over gemeentelijke inschrijving gezin in Ruinerwold 15 October 2019 10:21:47
Het is onduidelijk of het in Ruinerwold aangetroffen gezin staat ingeschreven bij de gemeentelijke basisadministratie. Burgemeester Roger de Groot van de gemeente De Wolden meldde dinsdagmiddag dat meerdere personen wel stonden ingeschreven, maar volgens de politie is dat niet het geval.
Verenigde Staten gaan in Turkije aandringen op wapenstilstand in Syriƫ 15 October 2019 11:16:07
De Amerikaanse vicepresident Mike Pence en minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo reizen woensdag af naar Turkije. Daar zullen ze bij de Turkse president Recep Tayyip Erdogan aandringen op een onmiddellijk staakt-het-vuren in Syriƫ en een akkoord tussen de in het gebied strijdende partijen.
Waarom de boeren bij het RIVM gaan protesteren (en wat daarvan klopt) 15 October 2019 10:01:43
De boerenprotesten beginnen woensdag op een uitzonderlijke plek: in De Bilt, nabij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat doen ze omdat de wetenschap die aan de stikstofmaatregelen ten grondslag ligt, niet zou deugen. Daarom moeten de stikstofmaatregelen volgens de boeren worden herzien.
Partij voor de Dieren royeert uitgesproken eigen voorzitter Wolswinkel 15 October 2019 08:44:39
De Partij voor de Dieren heeft partijvoorzitter Sebastiaan Wolswinkel (25) dinsdag geroyeerd. Het bestuur stelt dat hij stelselmatig bestuursbesluiten naast zich neerlegde en de partij schade toebracht door onder meer zijn eigen persoonlijke opvattingen te uiten in de media.
Eerste boeren al onderweg richting protestlocatie in De Bilt 15 October 2019 10:17:48
Vanuit meerdere plaatsen in Friesland zijn dinsdagavond de eerste boeren al richting de locatie van het boerenprotest op woensdag vertrokken, meldt De Leeuwarder Courant.
Wederopbouw Notre-Dame half jaar na brand nog niet begonnen 15 October 2019 09:44:48
Het is dinsdag precies een half jaar geleden dat de brand in de Notre-Dame begon, maar de restauratie is nog steeds niet echt gestart. Het doel is om de kathedraal binnen vijf jaar weer open te stellen voor publiek. Het werk loopt echter al maanden vertraging op.
Dit kun je verwachten van het boerenprotest op woensdag 15 October 2019 10:02:36
Talloze boeren zullen woensdag in Den Haag weer protesteren tegen de stikstofmaatregelen. De demonstraties zullen in zowel de gemeente De Bilt, nabij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), als in Den Haag plaatsvinden. Wat kun je verwachten?
Amerikaanse vicepresident Pence weigert dagvaarding van Congres 16 October 2019 12:15:34
Mike Pence, de Amerikaanse vicepresident, weigert documenten aan het Huis van Afgevaardigden te overhandigen met betrekking tot het afzettingsonderzoek naar president Donald Trump. Dit ondanks een dagvaarding tegen hem.
Buurtbewoners Ruinerwold: 'Had altijd het gevoel dat iets niet pluis was' 15 October 2019 09:34:35
De ontdekking van een teruggetrokken gezin in het Drentse dorp Ruinerwold is raadselachtig. Omwonenden zagen weleens een auto of een man die er vermoedelijk woonde, maar nooit was duidelijk wie er precies woonden en wat er op de boerderij gebeurde. Ook nu het gezin door de politie is gevonden, blijven nog veel vragen onbeantwoord.
Politie botst voor tweede dag op een rij met Catalaanse betogers 15 October 2019 10:02:55
Duizenden demonstranten zijn dinsdagavond voor de tweede dag op rij de straat op gegaan in Barcelona. Op verschillende plekken vonden gewelddadige botsingen tussen de betogers en de politie plaats. In Spanje heerst grote onrust nadat maandag negen Catalaanse politici veroordeeld zijn tot meerjarige celstraffen.