FilmTotaal - Films op TV Een super gemakkelijk dagelijks overzicht van alle films op de Nederlandse televisie. Je hoeft nooit meer een film te missen.
Films op TV voor zondag 21 April 2019 21 April 2019 05:18:18
In a World...In a World...
06:40 - 08:30 op RTL4
Komedie (2013) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 6.7 (26490 stemmen)
Met Lake Bell, Rob Corddry, Alexandra Holden e.a

'In a World...' is het regiedebuut van actrice Lake Bell (A Good Old Fashioned Orgy, No Strings Attached). Ze speelt zelf een spraakcoach die alle moeite heeft om te bewijzen dat ze talent heeft voor het inspreken van filmtrailers. Deze industrie wordt jammer genoeg gedomineerd door mannen, waaronder haar ontmoedigende vader (Fred Melamed) en rijzende ster Gustav (Ken Marino).


My Little Pony: Equestria Girls - Legend of EverfreeMy Little Pony: Equestria Girls - Legend of Everfree
10:30 - 11:45 op RTL8
Animatie (2016) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 6.5 (778 stemmen)
Met Tara Strong, Rebecca Shoichet, Ashleigh Ball e.a

De leerlingen van Canterlot High gaan naar een zomerkamp waar ze vreemde personeelsleden, fenomenen en verborgen plannen ontdekken.


The Accidental HusbandThe Accidental Husband
10:50 - 12:35 op NET5
Komedie (2008) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 5.6 (19524 stemmen)
Met Uma Thurman, Jeffrey Dean Morgan, Colin Firth e.a

Emma Lloyd is een succesvolle carrièrevrouw. Haar radioshow als love dokter is een hit, haar eerste boek wordt uitgebracht en ze heeft een liefdevolle relatie met haar conventionele verloofde Patrick . Bij de registratie van hun huwelijk blijkt Emma al getrouwd te zijn, alleen heeft ze geen idee met wie. De zoektocht naar haar zogenaamde echtgenoot leidt haar naar Patrick , een knappe en zeer charmante brandweerman. In het begin levert hun tegengestelde kijk op het leven veel spanning en chaos op, maar Emma krijgt al snel bewondering voor Patrick’s zorgeloze passie en begint te twijfelen aan haar eigen conservatieve kijk op het leven en de liefde. Als Emma’s trouwdag dichterbij komt moet ze kiezen tussen haar eigen veilige leven met Richard of de gepassioneerde en spontane wereld waar Patrick in leeft.


Ernst & Bobbie en 'Het geheim van de Monta Rossa'Ernst & Bobbie en 'Het geheim van de Monta Rossa'
12:30 - 13:40 op RTL8
Familiefilm (2010) uit Nederland
IMDB-rating: 7.3 (18 stemmen)
Met Kees Coolen, Ton Kas, Celia van den Boogert e.a

Als Ernst en Bobbie op bezoek zijn bij een circusschool slaat het noodlot toe en brandt de circusschool af. Om het bestaan van de school te redden moeten Ernst en Bobbie een schat opsporen. Terwijl zij via een speurtocht langs de gekste plekken op zoek gaan naar de schat, wordt de circusdirectrice ook nog ontvoerd. Op de hielen gezeten door crimineel Fedor en zijn nichtje Indy, doorstaan zij spannende en gevaarlijke avonturen die een spectaculaire climax bereiken op de top van de Monta Rossa. Lukt het Ernst en Bobbie om samen met de kinderen van de circusschool de directrice en de schat te redden?


Ernst & Bobbie en 'Het geheim van de Monta Rossa'Ernst & Bobbie en 'Het geheim van de Monta Rossa'
12:30 - 13:40 op RTL8
Familiefilm (2010) uit Nederland
IMDB-rating: 7.3 (18 stemmen)
Met Kees Coolen, Ton Kas, Celia van den Boogert e.a

Als Ernst en Bobbie op bezoek zijn bij een circusschool slaat het noodlot toe en brandt de circusschool af. Om het bestaan van de school te redden moeten Ernst en Bobbie een schat opsporen. Terwijl zij via een speurtocht langs de gekste plekken op zoek gaan naar de schat, wordt de circusdirectrice ook nog ontvoerd. Op de hielen gezeten door crimineel Fedor en zijn nichtje Indy, doorstaan zij spannende en gevaarlijke avonturen die een spectaculaire climax bereiken op de top van de Monta Rossa. Lukt het Ernst en Bobbie om samen met de kinderen van de circusschool de directrice en de schat te redden?


Leaning Into the Wind: Andy GoldsworthyLeaning Into the Wind: Andy Goldsworthy
15:05 - 16:25 op NPO2
Documentaire (2017) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.5 (228 stemmen)
Met Andy Goldsworthy, Holly Goldsworthy e.a

Volgt kunstenaar Andy Goldsworthy tijdens zijn verkenning van de wereld. Hij probeert kunstwerken te maken in het landschap en de steden.


Sing SongSing Song
15:30 - 17:05 op NPO3
Familiefilm (2017) uit Nederland
IMDB-rating: 6.5 (26 stemmen)
Met Darren Benschop, Georgiefa Boomdijk, Floris Bosma e.a

In de muzikale film 'Miss Sing Song' wordt de 16-jarige Jasmine uitgenodigd voor een song-contest in Suriname. Vol enthousiasme vertrekt ze met gitarist Stijn naar haar exotische geboorteland, maar niet alleen om te zingen. Zonder dat iemand het weet gaat ze op zoek naar haar moeder. Maar met haar zoektocht zet ze zowel haar vriendschap met Stijn als het winnen van de wedstrijd op het spel. Dan doet ze een bijzondere ontdekking die alles op zijn kop zet.


Saving Mr. BanksSaving Mr. Banks
16:40 - 18:45 op BBC1
Biografie (2013) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 7.5 (124972 stemmen)
Met Emma Thompson, Tom Hanks, Annie Rose Buckley e.a

'Saving Mr. Banks' gaat over de strijd die Walt Disney heeft moeten voeren om de rechten van het personage Mary Poppins te bemachtigen. De Australische schrijver van het boek, P.L. Travers, had er geen zin in de rechten weg te geven aan Disney. Uiteindelijk kwam er toch een film, waar Travers helemaal niet blij mee was.


Prince of Persia: The Sands of TimePrince of Persia: The Sands of Time
19:15 - 21:00 op BBC2
Actie (2010) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 6.6 (227399 stemmen)
Met Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Ben Kingsley e.a

Het verhaal is grotendeels gebaseerd op het video-spel Prince of Persia: The Sands of Time, en volgt een prins genaamd Dastan (Gyllenhaal) die samen met zijn rivaal Prinses Tamina (Aterton) de machtige vizier Nizam (Kingsley) moet stoppen om het verspreiden van het zand der tijd tegen te gaan.


Big GameBig Game
20:00 - 21:30 op RTL7
Actie (2014) uit Finland
IMDB-rating: 5.5 (19425 stemmen)
Met Samuel L. Jackson, Onni Tommila, Ray Stevenson e.a

Een tiener die kampeert in de bossen, moet de Amerikaanse President redden als Air Force One neergeschoten wordt, vlakbij zijn kampeerplek.


MetroMetro
20:00 - 22:10 op Comedy Central
Actie (1997) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 5.5 (21088 stemmen)
Met Eddie Murphy, Kim Miyori, Art Evans e.a

De goedgebekte Scott Roper is onderhandelaar bij gijzelingszaken en in dienst van de San Francisco Metropolitan Police. Zijn onorthodoxe, maar succesvolle methoden maken hem tot de beste in zijn vak. Roper wordt gekoppeld aan de jonge, schietgrage sluipschutter McCall, die hij de kunst van het onderhandelen moet bijbrengen.


A Million Ways to Die in the WestA Million Ways to Die in the West
20:30 - 22:45 op SBS9
Komedie (2014) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 6.1 (138542 stemmen)
Met Seth MacFarlane, Charlize Theron, Amanda Seyfried e.a

Een schapenhouder vlucht weg voor een vuurgevecht, waarop zijn vrouw (Amanda Seyfried) hem besluit te verlaten. Op dat moment moeten de problemen nog beginnen. De mysterieuze vrouw (Charlize Theron) van een crimineel rijdt het dorp binnen en helpt de boer moed te verzamelen. Maar dan verschijnt plots haar criminele echtgenoot, gespeeld door Liam Neeson, en de boer moet zijn eer verdedigen. Silverman speelt een hoertje die letterlijk alles doet voor geld, maar ze weigert naar bed te gaan met haar verloofde (Giovanni Ribisi) aangezien ze hiermee wil wachten tot na het huwelijk.


Batman BeginsBatman Begins
20:30 - 23:15 op Veronica
Actie (2005) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 8.3 (1101607 stemmen)
Met Christian Bale, Michael Caine, Liam Neeson e.a

De kleine jongen Bruce Wayne zag zijn ouders voor zijn ogen wreed vermoord worden: een trauma dat hem voor de rest van zijn leven vervult met wraakgevoelens. Het lot laat hem zijn wraak echter niet uitvoeren. Hij vlucht naar het Oosten, waar hij opgevangen wordt door de ninja-leider Ra's Al-Ghul, en als hij terugkeert naar zijn thuisstad Gotham City vindt hij die in de handen van maffiabendes en andere gangsters. Hij besluit een nieuw persoon te worden, één die de harten van misdadigers met vrees vervult: Batman! Met de hulp van politieman Jim Gordon zet Batman zijn eerste stappen in zijn strijd tegen het onrecht. Zijn strijd begint tegen de maffiabaas Don Falcone, de gekke dokter Jonathan 'Scarecrow' Crane en een mysterieuze derde persoon...


Visages, villagesVisages, villages
22:00 - 23:30 op Canvas
Documentaire (2017) uit Frankrijk
IMDB-rating: 8.4 (149 stemmen)
Met Jr., Mimi, Agnès Varda e.a

Regisseur Agnes Varda en fotograaf / kunstenaar J.R. reizen door het platteland van Frankrijk en vormen een onwaarschijnlijke vriendschap.


CatwomanCatwoman
23:15 - 01:15 op Veronica
Actie (2004) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 3.3 (87903 stemmen)
Met Halle Berry, Benjamin Bratt, Sharon Stone e.a

Catwoman vertelt het verhaal over de volgzame werknemer Patience Philips (Halle Berry) die zichzelf wegcijfert voor haar heethoofdige baas en ex-model Laurel Hedare. Patience werkt als grafisch ontwerpster voor Hedare Beauty, een mega cosmeticabedrijf dat op de rand staat van het uitbrengen van revolutionaire anti-verouderingsproducten. Als Patience er onverwachts achter komt dat de nieuwe producten van haar werkgever vreselijke bijwerkingen hebben, bevindt ze zich ongewild in het middelpunt van een bedrijfscomplot. Wat daarna gebeurt, zal Patience voor altijd veranderen. Ze wordt vermoord, maar wordt getransformeerd in een vrouw met de kracht, snelheid, behendigheid en het sterke gevoel van een kat. Met haar nieuwe eigenschappen en katachtige intuïtie, wordt ze Catwoman: een sluw en sluipend schepsel dat op de grens balanceert van goed en kwaad. Zoals elke wilde kat is ze gevaarlijk, ongrijpbaar en ontembaar.


MacGruberMacGruber
00:25 - 01:50 op SBS9
Actie (2010) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 5.5 (35530 stemmen)
Met Val Kilmer, Kristen Wiig, Ryan Phillippe e.a

Sinds de dood van zijn vrouw, tien jaar geleden, leeft MacGruber (Will Forte) een teruggetrokken leven. Maar wanneer hij erachter komt dat zijn land hem nodig heeft, omdat zijn gezworen vijand Dieter Von Cunth (Val Kilmer) een kernbom heeft gestolen, ziet MacGruber in dat hij de enige is deze klus aan kan. Hij stelt een team samen en samen proberen ze de boel recht te trekken.


Anna NicoleAnna Nicole
00:35 - 02:15 op RTL8
Drama (2013) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 5.4 (1546 stemmen)
Met Cary Elwes, Agnes Bruckner, Virginia Madsen e.a

Anna Nicole Smith was een beroemd model voor o.a. Playboy, speelde in B-films en werd later een tv-sensatie. Ze overleed op 39-jarige leeftijd aan een overdosis drugs.


Rabbit HoleRabbit Hole
02:30 - 04:00 op FOX
Drama (2010) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 7 (41349 stemmen)
Met Nicole Kidman, Aaron Eckhart, Dianne Wiest e.a

Het leven van een gelukkig echtpaar wordt verwoest als hun 4-jarig zoontje na een tragisch verkeersongeval sterft. Compleet verscheurd door verdriet gaan ze op zoek naar verlossing om hun levensgeluk te hervinden.


White Bird in a BlizzardWhite Bird in a Blizzard
04:00 - 05:35 op FOX
Drama (2014) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.4 (21983 stemmen)
Met Shailene Woodley, Eva Green, Christopher Meloni e.a

Kat Connors is 17 jaar wanneer haar moeder Eve - een mooie, enigmatische maar gekwelde vrouw - verdwijnt, net in de periode dat Kat haar eigen seksualiteit ontdekt. Omdat ze zo lang in een verstikkend en emotioneel onderdrukt huishouden heeft geleefd merkt ze de afwezigheid van haar moeder maar amper op. Ze verwijt haar vader Brock, een echte pantoffelheld, het verlies van haar moeder ook absoluut niet. Maar gaandeweg dringt de verdwijning van Eve door en wanneer Kat tijdens een schoolvakantie terug naar huis keert wordt ze geconfronteerd met de waarheid over het vertrek van haar moeder en haar eigen ontkenning van de gebeurtenissen die dit met zich meebrengt...