FilmTotaal - Films op TV Een super gemakkelijk dagelijks overzicht van alle films op de Nederlandse televisie. Je hoeft nooit meer een film te missen.
Films op TV voor zaterdag 17 Maart 2018 18 March 2018 02:55:18

Parental GuidanceParental Guidance
07:25 - 09:30 op RTL4
Komedie (2012) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 6.1 (20942 stemmen)
Met Billy Crystal, Bette Midler, Marisa Tomei e.a

'Parental Guidance' gaat over twee grootouders, Artie en Diane, die voor drie kleinkinderen moeten zorgen aangezien de moeder even weg is voor haar werk. Opa en oma kunnen zich niet vinden in de manier waarop de jeugd van tegenwoordig wordt opgevoed en stappen al snel over op de ouderwetse methoden.


WaterlooWaterloo
14:20 - 16:30 op BBC2
Actie (1970) uit Italië
IMDB-rating: 7.3 (6153 stemmen)
Met Rod Steiger, Christopher Plummer, Orson Welles e.a

Tot zijn woede wordt Napoleon Bonaparte na een nederlaag verbannen naar het eiland Elba. Hij laat het hier niet bij zitten en weet met duizend man terug te keren naar het vasteland, waar hij vervolgens steeds meer troepen weet te verzamelen. Wanneer hij een groot leger gevormd heeft gaat hij de strijd aan met de Britse generaal Arthur Wellesley. De twee legers ontmoeten elkaar in Waterloo, waar de beslissende slag moet gaan plaatsvinden.


Sune p?ilsemesterSune p?ilsemester
15:30 - 17:05 op NPO3
Komedie (2013) uit Zweden
IMDB-rating: 3.4 (553 stemmen)
Met William Ringström, Morgan Alling, Anja Lundkvist e.a

De 12-jarige Sune is verbaasd als zijn vader zegt dat ze naar Tirol op vakantie gaan: normaal is hij namelijk heel zuinig. Daarom gaan ze elk jaar naar het muskieten eiland. Ditmaal dus niet, vader Rudolf heeft een romantische bui en wil met zijn gezin naar de plek waar hij ooit op huwelijksreis ging. Wat Sune niet weet, is dat Rudolf nog een doel heeft: een schilderij dat hij ooit kreeg laten signeren door de artiest die in Tirol woont. Dan wordt dat schilderij namelijk wel heel veel waard.


UnknownUnknown
20:00 - 22:10 op Veronica
Drama (2011) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 6.9 (208721 stemmen)
Met Liam Neeson, January Jones, Diane Kruger e.a

Wat zou je doen als je na een auto-ongeluk wakker wordt en erachter komt dat je vrouw je niet meer herkent en dat een onbekende man je identiteit heeft overgenomen? Het overkomt Dr. Martin Harris (Liam Neeson) in Unknown. Genegeerd door ongelovige autoriteiten en opgejaagd door mysterieuze huurmoordenaars is Martin moe en alleen. Uit onverwachte hoek komt hulp en zo begint Martin aan een missie om de waarheid rond het mysterie te achterhalen. Erg positief wordt de film niet beoordeeld: op RottenTomatoes scoort de film slechts 56%: 95 van de 171 recensies waren positief. Joe Morgenstern van de Wall Street Journal heeft er het volgende over te zeggen: It mixes and mismatches jagged fragments of Jason Bourne, Alfred Hitchcock, "Total Recall" and Mel Gibson's underappreciated "Conspiracy Theory," although underappreciation isn't a risk for a movie that amounts to "The Stillbourne Identity."


PleasantvillePleasantville
20:30 - 23:00 op SBS9
Fantasy (1998) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 7.5 (102847 stemmen)
Met Tobey Maguire, Reese Witherspoon, William H. Macy e.a

David Wagnet is een grote fan van Pleasantville, een populaire tv-serie uit de jaren ’50. Zijn tweelingzus Jennifer deelt deze obsessie niet, maar door een vreemde afstandsbediening komen de twee onverwacht in de serie terecht.


RokjesdagRokjesdag
20:40 - 22:55 op RTL4
Komedie (2016) uit Nederland
IMDB-rating: 5.4 (132 stemmen)
Met Birgit Schuurman, Loek Peters, Lieke van Lexmond e.a

Rokjesdag. Die mooie eerste dag in het vroege voorjaar waarop vrouwen spontaan en massaal besluiten dat het kan, met blote benen naar buiten. Ineens fladderen overal rokjes en jurkjes. En iedereen weet: de lente hangt in de lucht. Voor de naar liefde hunkerende personages in Rokjesdag is dit de perfecte dag voor een cursus ‘Koken voor Singles’. Veertien personages beproeven hun geluk in de liefde. Het eerste deel van de avond volgt de regels van het spel: er wordt gepraat, een beetje gekookt maar vooral schaamteloos geflirt.


Suite Fran?seSuite Fran?se
22:00 - 23:40 op BBC2
Drama (2014) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.9 (10405 stemmen)
Met Michelle Williams, Kristin Scott Thomas, Margot Robbie e.a

Tijdens de eerste jaren van de Duitse bezetting ontstaat er een liefde tussen Lucile Angellier, een Frans meisje, en Bruno von Falk, een Duitse soldaat.


Non-StopNon-Stop
22:10 - 00:15 op Veronica
Actie (2014) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7 (221770 stemmen)
Met Liam Neeson, Julianne Moore, Scoot McNairy e.a

Bill Marks (Liam Neeson) is een uitgebluste veteraan van de Air Marshals service. Hij beschouwt zijn job niet als een taak die levens kan redden, maar als een kantoorbaantje in de lucht. De vlucht van vandaag zal echter geen routine blijken. Kort na het opstijgen van een transatlantische vlucht van New York naar Londen krijgt hij een reeks mysterieuze tekstberichten die hem bevelen ervoor te zorgen dat de regering het bedrag van 150 miljoen dollar overmaakt op een geheime bankrekening. Indien dit niet gebeurt zal elke twintig minuten een passagier sterven.


Getting Fat in a Healthy WayGetting Fat in a Healthy Way
22:15 - 22:40 op Canvas
(2015) uit
IMDB-rating: 7.1 (80 stemmen)

In een dystopische, post-communistische wereld, wonen Constantine en zijn vader Atanas in een klein flatje. Een tragisch experiment heeft de planeet verwoest en iedereen die minder dan 120 kilo weegt zweeft weg. Constantine weegt slechts 60 kilo en kan het gebouw daardoor niet verlaten...


On The RoadOn The Road
22:40 - 00:55 op Canvas
Avontuur (2012) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.1 (32571 stemmen)
Met Kristen Stewart, Amy Adams, Kirsten Dunst e.a

Na de dood van zijn vader ontmoet Paradise, een jongen uit New York die schrijver wil worden, Dean Moriarty, een wilde, charismatische ex-gevangene. Ze kunnen het gelijk goed met elkaar vinden en Sam besluit Dean te vergezellen op een reis die hun beide levens verandert.


Couples RetreatCouples Retreat
23:00 - 01:10 op SBS9
Komedie (2009) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 5.5 (83755 stemmen)
Met Kristen Bell, Malin Akerman, Jason Bateman e.a

Deze romantische comedy vertelt het verhaal van vier stellen die met elkaar op vakantie gaan naar een tropisch eiland. Terwijl één van deze stellen hier is om aan hun huwelijk te werken, houdt de rest zich vooral bezig met zonnen en feesten. Maar dan blijkt dat deze vakantie inclusief groepstherapie is geboekt, en komen er bij ieder stel steeds meer relationele problemen aan het licht...


Killer JoeKiller Joe
23:40 - 01:35 op RTL8
Komedie (2011) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 6.7 (58848 stemmen)
Met Matthew McConaughey, Emile Hirsch, Juno Temple e.a

In deze thriller hebben Emile Hirsch (The Darkest Hour, 2011) en Matthew McConaughey (The Lincoln Lawyer, 2011) de voornaamste hoofdrollen. Hirch speelt een jongeman die grote schulden heeft. Om ervoor te zorgen dat hijzelf niet in de problemen komt, schakelt hij een huurmoordenaar (McConaughey) in om zijn moeder uit de weg te ruimen. Via de uitkering van de levensverzekering kan hij van zijn schuld afkomen.


What We Do in the ShadowsWhat We Do in the Shadows
00:10 - 01:35 op NPO3
Komedie (2014) uit Nieuw-Zeeland
IMDB-rating: 7.6 (65232 stemmen)
Met Jemaine Clement, Taika Waititi, Jonathan Brugh e.a

Viago (379 jaar oud), Deacon (183 jaar oud), Vladislav (862 jaar oud) en Peter (8000 jaar oud) zijn vier vampiers die een flat delen in Wellington, in Nieuw-Zeeland. Spijtig genoeg is het lastig voor ze om vrienden te maken omdat hun dorst naar bloed altijd overheerst. Langzaamaan blijven er weinig mensen over om mee om te gaan en het viertal raakt sociaal geïsoleerd, totdat ze besluiten er iets aan te gaan doen.


DefianceDefiance
00:10 - 02:15 op BBC2
Actie (2008) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 7.2 (120061 stemmen)
Met Daniel Craig, Liev Schreiber, Jamie Bell e.a

Drie Joodse broers ontsnappen uit het door de Nazi's bezette Polen. Zij vluchten richting Wit-Rusland, waar zij zich aansluiten bij Russische verzetstrijders en beginnen met het bouwen van een degelijke uitvalsbasis, die als bescherming moet dienen voor hen zelf en voor allen die in gevaar verkeren.


GambitGambit
00:50 - 02:10 op BBC1
Komedie (2012) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 5.7 (18469 stemmen)
Met Colin Firth, Tom Courtenay, Alan Rickman e.a

Harry Dean, een Britse kunstconservator, heeft het ingenieuze plan uitgewerkt om de rijkste man van Engeland een vervalst schilderij van Monet te verkopen. Daarbij betrekt hij de knappe Texaanse cowgirl PJ Puznowski in het complot. In haar ziet hij de perfecte partner, tot hij verliefd op haar wordt en de plannen in duigen lijken te vallen.