FilmTotaal - Films op TV Een super gemakkelijk dagelijks overzicht van alle films op de Nederlandse televisie. Je hoeft nooit meer een film te missen.
Films op TV voor zaterdag 28 Maart 2020 28 March 2020 03:29:21
AnnieAnnie
06:45 - 09:00 op RTL4
Komedie (2014) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 5.2 (23839 stemmen)
Met Jamie Foxx, Quvenzhané Wallis, Rose Byrne e.a

Als de New Yorkse burgemeesterskandidaat Will Stacks het weesmeisje Annie ontmoet, verandert haar leven. Hij besluit haar te adopteren, in een poging de verkiezingen in zijn voordeel te beslechten.


De brief voor de koningDe brief voor de koning
09:15 - 11:00 op NPO3
Avontuur (2008) uit Nederland
IMDB-rating: 5.8 (1001 stemmen)
Met Yannick van de Velde, Quinten Schram, Rüdiger Vogler e.a

De 16-jarige schildknaap Tiuri zet zijn toekomst als ridder op het spel wanneer een stervende ridder hem een opdracht geeft. Hij moet een uiterst geheime brief voor de Koning van Unauwen bezorgen. Zijn avontuurlijke tocht leidt hem door bergen, bossen en dalen, waar het gevaar altijd op de loer ligt. De brief mag beslist niet in verkeerde handen vallen!


Tinkerbell en de piratenTinkerbell en de piraten
10:50 - 12:00 op BBC2
Animatie (2014) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 6.6 (10118 stemmen)
Met Mae Whitman, Christina Hendricks, Tom Hiddleston e.a

Het feetje Zarina krijgt het voor elkaar om een beetje van Pixie Hollows onmisbare blauwe stof te stelen. Als ze zich vervolgens aansluit bij de piraten van Skull Rock, beginnen Tinker Bell en haar vrienden aan het avontuur van hun leven.


Elias en het Koninklijke AvontuurElias en het Koninklijke Avontuur
12:30 - 13:45 op RTL8
Animatie (2007) uit Noorwegen
IMDB-rating: 6 (135 stemmen)
Met Aleksander Emil Dyrberg Ek, Marit Andreassen, Per Christian Ellefsen e.a

Elias is een reddingbootje dat niet serieus genomen wordt. Dat terwijl de jonge Elias een dappere held wil zijn. Als het Koninklijke Jacht er vandoor gaat om zijn door de zee opgeslokte dochter te zoeken, mag Elias mee. Een uitgelezen kans om te laten zien hoe stoer hij wel niet is.


Bibi & TinaBibi & Tina
15:30 - 17:05 op NPO3
Fantasy (2014) uit Duitsland
IMDB-rating: 4.8 (358 stemmen)
Met Lina Larissa Strahl, Lisa-Marie Koroll, Louis Held e.a

De vriendinnen Bibi en Tina zijn onafscheidelijk. Maar de paardenrennen in Kasteel Falkenstein komen eraan en zijn voor de twee niet alleen een sportieve uitdaging. Hun vriendschap wordt ook zwaar op de proef gesteld.


Madagascar: Escape 2 AfricaMadagascar: Escape 2 Africa
16:55 - 18:15 op BBC1
Animatie (2008) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 6.7 (154944 stemmen)
Met Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer e.a

De leeuw Alex (Ben Stiller), de zebra Marty (Chris Rock), de giraffe Melman (David Schwimmer) en het nijlpaar Gloria (Jada Pinkett Smith) uit de dierentuin van New York zijn beland op het eiland Madagascar. Ze vatten het plan op om terug te gaan naar Amerika, maar de reis verloopt iets anders dan ze verwachten. Ze stranden in de jungle van Afrika, waar Alex de leeuw de rest van zijn familie ontmoet. De communicatie gaat niet bepaald soepel.


Jane EyreJane Eyre
17:10 - 18:45 op BBC2
Drama (1943) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 7.5 (7313 stemmen)
Met Orson Welles, Joan Fontaine, Margaret O'Brien e.a

Het verhaal gaat over de gouvernante Jane Eyre, die als gouvernante aan de slag gaat bij de mysterieuze werkgever Edward Rochester. Hij woont alleen met zijn dochter en personeel in een afgelegen landhuis in het noorden van Engeland en er gebeuren veel vreemde zaken in het huishouden. Zo staat de slaapkamer van Rochester ineens in brand, maar vertelt hij Jane na afloop dat er niks aan de hand is. Ook hoort ze vreemd gelach uit een ander deel van het huis komen, iets dat wordt afgewimpeld. Ondanks zijn stugge manier van doen, raakt Jane verliefd op de heer des huizes. Onverwacht vertelt hij haar, dat hij van plan is met haar te trouwen. Maar als ze elkaar het ja woord geven, komt er een groot geheim van Mr Rochester naar voren, iets dat de wereld van Jane compleet op zijn kop zet.


BraveBrave
18:15 - 19:40 op BBC1
Animatie (2012) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 7.2 (289812 stemmen)
Met Kelly Macdonald, Billy Connolly, Emma Thompson e.a

Merida is een gepassioneerde dame met koninklijke ouders, die niets liever wil dan een geweldige boogschutter worden. Wanneer Merida tijdens een meningverschil met haar moeder een roekeloze beslissing neemt, brengt ze het koninkrijk van haar vader en het leven van haar moeder in groot gevaar. Merida doet er alles aan om dit alles terug te draaien en krijgt daarbij te maken met onvoorspelbare natuurkrachten, magie en een duistere, eeuwenoude vloek.


Die Another DayDie Another Day
20:00 - 22:45 op RTL7
Actie (2002) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.1 (182142 stemmen)
Met Pierce Brosnan, Halle Berry, Toby Stephens e.a

James Bond wordt ingezet om een landverrader te ontmaskeren en een oorlog met catastrofale gevolgen te voorkomen. Op het spoor van de slechteriken reist hij af naar IJsland, waar hij van dichtbij de geweldige kracht meemaakt van een nieuw wapen dat gebruikt wordt door de Noord-Koreaanse generaal Zao.


Men in Black IIMen in Black II
20:00 - 21:40 op Veronica
Actie (2002) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 6.1 (266930 stemmen)
Met Tommy Lee Jones, Will Smith, Rip Torn e.a

Wanneer een oude intergalactische vete opnieuw wordt opgerakeld en het voortbestaan van de aarde in gevaar komt, is Jay verplicht de hulp in te roepen van zijn voormalige collega Kay. Hij is immers de enige agent die de plannen van het Kylotische monster Serleena in de war kan sturen. Er is echter één probleem: Kay bracht de afgelopen jaren door als postbode en hij kan zich niets meer herinneren van zijn dienst bij M.I.B., de geheime overheidsorganisatie die de aanwezigheid van buitenaardse wezens op aarde in goede banen leidt.


Shrek the ThirdShrek the Third
20:00 - 22:00 op Comedy Central
Animatie (2007) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 6.1 (214247 stemmen)
Met Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz e.a

Aan het einde van de vorige film is de koning in een kikker veranderd en daarom zijn Shrek en Fiona nu waarnemend koning en koningin. Ze vinden er maar niets aan, dus gaan ze samen met Donkey en Puss In Boots op zoek naar de ware troonopvolger. Dat blijkt een neef van Koningin Lillian te zijn, Artie, die op kostschool zit en totaal geen interesse heeft in het koningschap. Terwijl Shrek en Fiona weg zijn, is Prince Charming bezig met een staatsgreep om Far Far Away over te nemen...


HouseSitterHouseSitter
20:30 - 22:30 op SBS9
Komedie (1992) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 6.1 (19253 stemmen)
Met Steve Martin, Goldie Hawn, Dana Delany e.a

Als de alleenstaande architect Newton Davis de vrolijke Gwen tegen het lijf loopt lijkt zij op het eerste gezicht geweldig. Zonder dat hij het in de gaten heeft trekt Gwen vervolgens bij hem in en beweert ze tegenover iedereen dat hij met haar getrouwd is. Maar vervolgens blijkt iedereen weg te zijn van de rare vrouw die zich uitgeeft als zijn echtgenote! Newton is echter nog lang niet over de breuk met zijn ex Becky heen. Als Becky ziet hoe goed het met Newton lijkt te gaan lijkt ze weer interesse in hem te hebben. Newton probeert de situatie naar zijn hand te zetten zodat hij Becky voor zich terug kan winnen.


Mean Girls 2Mean Girls 2
20:30 - 22:25 op Spike
Komedie (2011) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 4.2 (15196 stemmen)
Met Jennifer Stone, Tim Meadows, Maiara Walsh e.a

Het verhaal volgt scholier Jo die vrienden wordt met buitenstaander Abby. In ruil hiervoor betaalt de vader van laatstgenoemde de studie van Jo. Het duo neemt het samen op tegen de "mean girls” van de school, ook wel de Plastics. Maar dan komt Abby erachter dat haar nieuwe vriendin niet helemaal eerlijk is geweest.


HancockHancock
21:40 - 23:30 op Veronica
Actie (2008) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 6.4 (400106 stemmen)
Met Will Smith, Charlize Theron, Jason Bateman e.a

Grote macht brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee en dat weet iedereen. Iedereen behalve Hancock. Hij is een nerveuze, sarcastische en onbegrepen kerel vol tegenstrijdigheden en zijn goed bedoeld heldhaftig gedrag bereikt misschien wel zijn doel en redt talloze levens, maar laat ook een indrukwekkend spoor van vernieling na. Het publiek heeft er uiteindelijk de buik van vol, tot op de dag dat hij het leven redt van PR directeur Ray Embrey (Jason Bateman). Dan begint de sardonische superheld te beseffen dat hij misschien toch ook een kwetsbare kant heeft.


DaensDaens
21:45 - 23:55 op Eén
Biografie (1993) uit België
IMDB-rating: 7.7 (3049 stemmen)
Met Jan Decleir, Gérard Desarthe, Antje de Boeck e.a

Na een conflict met bisschop Stillemans keert priester Adolf Daens terug naar zijn geboortestad Aalst. Hij neemt zijn intrek bij zijn broer Pieter Daens, uitgever van 'Het Land van Aalst'. De textielindustrie in Aalst staat onder grote druk van de buitenlandse concurrentie. Fabrieksdirecteur Borremans ontslaat de helft van zijn arbeiders. Een aanpak die gesteund wordt door Charles Woeste, voorzitter van de katholieke partij. Maar de ontslagen komen hard aan.


StrongerStronger
22:00 - 23:50 op BBC2
Biografie (2017) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 0 (0 stemmen)
Met Jake Gyllenhaal, Tatiana Maslany, Clancy Brown e.a

Stronger werd door John Pollono geschreven, naar het boek van Jeff Bauman waarin beschreven staat hoe hij zijn hardlopende vriendin opwachtte bij de finishlijn. De explosies die volgden namen hem zijn benen af. Het boek gaat bovenal over de manier waarop Bauman zijn leven weer bijeen vergaart en als getuige optreedt voor de rechtszaak betreffende één van de twee daders, Dzhokhar Tsarnaev.


Une vieUne vie
22:10 - 00:05 op Canvas
Drama (2016) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.1 (256 stemmen)
Met Judith Chemla, Jean-Pierre Darroussin, Yolande Moreau e.a

Een gefragmenteerde blik op het leven van Jeanne, die probeert een volwassen leven te leiden en langzaamaan te maken krijgt met de harde realiteit van het leven van een negentiende eeuwse vrouw.


The Money PitThe Money Pit
22:25 - 00:05 op SBS9
Komedie (1986) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 6.3 (37465 stemmen)
Met Tom Hanks, Shelley Long, Alexander Godunov e.a

Wanneer Anna Crowley en Walter Fielding een huis kopen, lijkt de woning op het eerste gezicht in uitstekende staat te verkeren. Het huis van hun dromen verandert echter in een nachtmerrie wanneer ze de voordeur openen. Er moet zoveel gerepareerd worden, dat Anna en Tom in financiële nood raken. Door alle narigheid komt hun relatie onder grote druk te staan.


CloverfieldCloverfield
22:45 - 00:20 op RTL7
Horror (2008) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 7 (361456 stemmen)
Met Lizzy Caplan, Jessica Lucas, T.J. Miller e.a

Vijf jonge New Yorkers geven een afscheidsfeestje voor hun vriend op de avond dat een gigantisch monster de stad aanvalt. De film is een verslag van hun pogingen om deze onwerkelijke en gruwelijke gebeurtenis te overleven, verteld vanuit het perspectief van hun video-camera.


Diva Fong LengDiva Fong Leng
23:10 - 00:00 op NPO2
Documentaire (2019) uit Nederland
IMDB-rating: 0 (0 stemmen)
Met Fong Leng e.a

Fong Leng is als modeontwerpster een icoon. Haar uitbundige ontwerpen zijn onderdeel van ons nationale geheugen en brachten een revolutie teweeg in de modewereld van de jaren 70. Mensen vochten om kaartjes voor haar groots opgezette modeshows. In deze documentaire zien we beelden van modeshows van vroeger, maar ook beelden van nu.


MoosMoos
23:35 - 01:10 op NPO3
Komedie (2016) uit Nederland
IMDB-rating: 6.9 (45 stemmen)
Met Hanne Arendzen, Frederik Brom, Daniel Cornelissen e.a

Moos heeft een weinig interessant leven. Ze maakt schoon en helpt haar vader Maup in zijn textielwinkel. Na vele jaren ziet ze jeugdvriend Sam weer eens, die haar uitnodigt mee te doen aan een auditie op de Kleinkunstacademie, om zo een eigen leven op te kunnen bouwen. Maar zo eenvoudig blijkt dat niet te gaan!


The Flowers of WarThe Flowers of War
23:40 - 03:20 op RTL8
Drama (2011) uit China
IMDB-rating: 7.6 (38163 stemmen)
Met Christian Bale, Ni Ni, Xinyi Zhang e.a

Een westerling verschuilt zich in 1937, als de Japanners helemaal doorslaan in de Chinese stad Nanking, samen met een groep vrouwen in een kerk. Hij doet zich voor als priester en probeert de vrouwen in veiligheid te brengen.


Staten Island SummerStaten Island Summer
23:55 - 03:10 op Comedy Central
Komedie (2015) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 5.6 (3705 stemmen)
Met Ashley Greene, Brett Azar, Kate Walsh e.a

Danny en Frank zijn twee vrienden die de middelbare school hebben afgerond en gedurende de zomer aan het werk gaan als badmeesters. Dit geeft ze zat tijd om na te denken over hun toekomst, maar tegelijkertijd is er genoeg afleiding in de vorm van feestjes en meiden.


Old SchoolOld School
00:20 - 01:45 op BBC1
Komedie (2003) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 7.2 (188229 stemmen)
Met Luke Wilson, Will Ferrell, Vince Vaughn e.a

Drie dertigers proberen de lol van hun studententijd te laten herleven. Mitch, Frank en Beanie hebben alledrie een belangrijk punt in hun leven bereikt. Ze kunnen er voor kiezen om verantwoordelijke volwassenen te zijn, met vrouwen, kinderen en vaste banen... of ze kunnen de volwassenheid nog wat uitstellen en zich nog eens ouderwets uitleven.


Margin CallMargin Call
00:35 - 03:15 op BBC2
Biografie (2011) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 7.1 (97183 stemmen)
Met Kevin Spacey, Paul Bettany, Jeremy Irons e.a

Margin Call is een thriller waarin de belangrijkste spelers op de financiële markt de hoofdrol spelen. De film speelt zich af tijdens een periode van vierentwintig uur, in het begin van de wereldwijde financiële crisis. Een analist ontdekt informatie die, als deze openbaar wordt gemaakt, zal leiden tot de ondergang van het betrokken bedrijf…