FilmTotaal - Films op TV Een super gemakkelijk dagelijks overzicht van alle films op de Nederlandse televisie. Je hoeft nooit meer een film te missen.
Films op TV voor dinsdag 26 Mei 2020 26 May 2020 10:10:27
The Magnificent AmbersonsThe Magnificent Ambersons
16:05 - 17:30 op BBC2
Drama (1942) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 7.9 (16568 stemmen)
Met Joseph Cotten, Dolores Costello, Anne Baxter e.a

Een koppige zoon verhindert dat z'n moeder met haar grote liefde kan trouwen nu ze weduwe is geworden. Hij weigert ook met de tijd mee te gaan en veroorzaakt hiermee zijn eigen financiële ondergang.


Ciske de RatCiske de Rat
20:30 - 22:45 op RTL8
Drama (1984) uit Nederland
IMDB-rating: 7 (1992 stemmen)
Met Danny de Munk, Willeke van Ammelrooy, Herman van Veen e.a

De elfjarige Ciske is een kleine dondersteen met een hart van goud. Hij verknalt het enorm op school als hij inkt over de juf giet. Zijn moeder werkt in een bar en als prostituee en hij kan het totaal niet vinden met zijn stiefvader.


De liftDe lift
20:30 - 22:35 op RTL7
Fantasy (1983) uit Nederland
IMDB-rating: 6.3 (4245 stemmen)
Met Huub Stapel, Willeke van Ammelrooy, Josine van Dalsum e.a

In een flatgebouw gebeuren steeds meer ongevallen met de liften, die dringend aan onderhoud toe zijn. Liftmonteur Felix Adelaar weigert echter te geloven dat een technisch mankement de oorzaak is en gaat samen met journaliste Mieke Beer op onderzoek uit.


Deadpool 2Deadpool 2
20:30 - 22:40 op Veronica
Actie (2018) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 7.9 (254960 stemmen)
Met Ryan Reynolds, Josh Brolin, Morena Baccarin e.a

Nadat hij een bijna fatale aanval van een koe overleefd heeft, worstelt de misvormde kok in een cafetaria Wade Wilson met het realiseren van zijn droom: de beste bartender van Mayberry worden. Tegelijk moet hij een manier vinden om met zijn verlies van smaak om te kunnen gaan. Op zoek naar een nieuw levenskruis en de flux capacitor, moet Wade het opnemen tegen ninja’s, de yakuza en een groep seksueel agressieve honden. Ondertussen reist hij over de wereld en ontdekt hij het belang van familie, vriendschap en smaak - en een nieuw verlangen naar avontuur en het verdienen van de titel op zijn koffiemok: World’s Best Lover.


Third PersonThird Person
20:30 - 23:05 op SBS9
Drama (2013) uit België
IMDB-rating: 6.4 (19572 stemmen)
Met Liam Neeson, Maria Bello, Mila Kunis e.a

Third Person vertelt drie verschillende verhalen die zich afspelen in Parijs, Rome en New York. Neeson speelt Michael, een schrijver wiens meest recente manuscript wordt afgewezen, waarna hij naar Parijs vliegt om over zijn leven na te denken. Zijn vrouw, gespeeld door Basinger, blijft achter in de Verenigde Staten. Brody is Sean, een man die in een bar in Rome bevriend raakt met een Roemeense vrouw. Rick, gespeeld door Franco, woont in een klein appartement in New York, samen met zijn zoon uit een vorig huwelijk en zijn nieuwe vriendin. Hun verhalen zijn continu met elkaar verbonden en er komen op den duur steeds meer geheimen aan de oppervlakte.


Wrong Turn at TahoeWrong Turn at Tahoe
22:30 - 00:30 op Spike
Actie (2009) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 6.1 (3119 stemmen)
Met Cuba Gooding Jr., Miguel Ferrer, Harvey Keitel e.a

Joshua (Cuba Gooding Jr.), die geld int voor een meedogenloze maffiabaas (Miguel Ferrer), leeft in een wereld vol met bruut geweld en mooie vrouwen. Maar waneer hij zich in het midden van een machtsstrijd bevindt met de meest dominante drugsbaron in het milieu (Harvey Keitel), beseft hij dat elke stap de verkeerde kan zijn.


Don't Be Afraid of the DarkDon't Be Afraid of the Dark
22:35 - 00:30 op RTL7
Fantasy (2010) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 5.6 (40592 stemmen)
Met Bruce Gleeson, Edwina Ritchard, Garry McDonald e.a

Architect Alex Hurst verhuist met zijn dochter Sally en vriendin Kim naar het landhuis Blackwood Manor. Terwijl Alex en Kim hun droomhuis in zijn oorspronkelijke staat herstellen, trekt Sally erop uit om het nieuwe onderkomen te verkennen. Ze hoort stemmen en deze leiden haar naar een verborgen ruimte. Wanneer ze de deur opent waarachter ze de stemmen verneemt, heeft Sally geen idee dat ze een horde duistere wezens vrijlaat die zich al eeuwen in de krochten van haar nieuwe thuis verborgen houden. En die het gemunt hebben op de bewoners.


CHIPSCHIPS
22:40 - 00:30 op Veronica
Actie (2017) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 0 (0 stemmen)
Met Michael Peña, Dax Shepard, Jessica McNamee e.a

De avonturen van twee motoragenten van de California Highway Patrol, terwijl ze hun rondes maken op de snelwegen van Los Angeles.


Not Fade AwayNot Fade Away
23:05 - 01:00 op SBS9
Drama (2012) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 6 (3649 stemmen)
Met Bella Heathcote, Jack Huston, Dominique McElligott e.a

Een autobiografisch drama over een groep mensen die in de jaren '60 een rockband wilden starten.