FilmTotaal - Films op TV Een super gemakkelijk dagelijks overzicht ...
Films op TV voor zaterdag 16 Januari 2021 17-01-2021 00:53:21
The Nun's StoryThe Nun's Story
14:15 - 16:40 op BBC2
Drama (1959) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 7.6 (6962 stemmen)
Met Audrey Hepburn, Peter Finch, Edith Evans e.a

Gabrielle wil naar het klooster, en belandt uiteindelijk in Congo. Wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt wordt ze teruggestuurd naar België, dat inmiddels door de Duitsers is bezet.


Der Teufel mit den drei goldenen HaarenDer Teufel mit den drei goldenen Haaren
14:25 - 15:30 op NPO3
Familiefilm (2013) uit Duitsland
IMDB-rating: 6.4 (101 stemmen)
Met Jakub Gierszal, Saskia Rosendahl, Thomas Sarbacher e.a

Er werd voorspeld dat Hans, een armoezaaier, zal trouwen met de dochter van de koning. Deze laatste huivert bij dit idee en wil de jongeman dan ook uit de weg laten ruimen. Het kind wordt echter gered.


Mein Lotta-LebenMein Lotta-Leben
15:30 - 16:55 op NPO3
Komedie (2019) uit Duitsland
IMDB-rating: 5.9 (53 stemmen)
Met Mareile Blendl, Stefanie Bock, Peter Brachschoss e.a

Eigenlijk vinden Lotta en Cheyenne de verwaande Berenike en haar clubje glamourmeiden een stom stel. Maar als Berenike een feest geeft en de hele klas uitnodigt, behalve Lotta en Cheyenne, zijn de vriendinnen toch beledigd. Tegen beter weten in zetten ze alles op alles om erbij te mogen zijn.


Ben-HurBen-Hur
20:00 - 22:30 op RTL7
Actie (2016) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 5.7 (9858 stemmen)
Met Jack Huston, Toby Kebbell, Rodrigo Santoro e.a

Ben-Hur vertelt het verhaal van de vrienden Judah Ben-Hur, een Joodse prins en Messala, de zoon van een Romeinse belastinginner. Messala vertrekt voor vijf jaar naar Rome voor een opleiding, en keert met een complete andere instelling. Messala maakt Judah en zijn religie belachelijk, en als tijdens een processie die langs Judahs huis loopt een dakpan per ongeluk valt en de gouverneur raakt, verraadt Messala zijn jeugdvriend. Judah wordt als slaaf verkocht en zijn moeder en zus tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld. Judah overleeft het, en zweert wraak te zullen nemen. Dat eindigt allemaal in de beroemde wagenrennen.


Demolition ManDemolition Man
20:00 - 22:20 op Veronica
Actie (1993) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 6.6 (124878 stemmen)
Met Sylvester Stallone, Wesley Snipes, Sandra Bullock e.a

Het is 2032 wanneer crimineel Simon Phoenix na 35 jaar ontwaakt uit zijn diepvriesslaap in de Cryo-gevangenis. Zelf niet in staat om het hoofd te bieden aan de gewelddadige werkwijze van Phoenix, zien de autoriteiten zich genoodzaakt om kwaad met kwaad te bestrijden door een ouderwets brutale ordehandhaver te ontdooien: John Spartan.


Over the HedgeOver the Hedge
20:00 - 21:30 op Comedy Central
Animatie (2006) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 6.8 (130154 stemmen)
Met Bruce Willis, Garry Shandling, Steve Carell e.a

Als oplichter R.J. de Wasbeer betrapt wordt bij het stelen van voedsel van Vincent de Beer, redt hij zich door het onmogelijke te beloven: hij zal binnen een week een nieuwe lading voedsel regelen. Intussen ontwaakt een groep dieren van hun winterslaap en komt erachter dat er een woonwijk is gebouwd in hun bos! Hun leider, de gevoelige schildpad Verne, gaat op onderzoek uit en schrikt enorm van de tuinsproeiers, insectenvangers en enge auto's. Dan komt R.J. deze groep onschuldige dieren tegen. Hij ziet een oplossing voor zijn probleem en overtuigt hen ervan dat de woonwijk een fantastische plek is, met een eindeloze hoeveelheid voedsel en van alle gemakken voorzien: er wordt eten voor de dieren buiten gezet in grote metalen bakken. Nadat de dieren onder leiding van R.J. op koekjesjacht zijn geweest, zijn ze overtuigd. Verne blijft echter twijfelen. Hij en R.J. worden toch vriendjes en leren met hun nieuwe vreemde omgeving om te gaan en deze uit te buiten.


Jack Ryan: Shadow RecruitJack Ryan: Shadow Recruit
20:30 - 22:35 op Spike
Actie (2014) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 6.2 (109604 stemmen)
Met Chris Pine, Keira Knightley, Kevin Costner e.a

Ex-marinier Jack Ryan (Chris Pine) werkt als een financieel analist in Moskou. Hij raakt betrokken bij een terroristisch complot om de economie van de Verenigde Staten te doen kelderen en zal er alles aan doen om deze misdaad te verijdelen.


Practical MagicPractical Magic
20:30 - 22:40 op SBS9
Komedie (1998) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 6.1 (55345 stemmen)
Met Sandra Bullock, Nicole Kidman, Stockard Channing e.a

Sally en Gillian Owen zijn na de dood van hun ouders opgevoed door hun tantes Frances en Bridget. De twee zusjes beschikken over magische krachten waar ze veel plezier aan beleven. Deze bovennatuurlijke gave heeft echter ook een nadeel, de mannen op wie ze verliefd worden zijn gedoemd een gruwelijke dood te sterven.


The King's SpeechThe King's Speech
21:10 - 23:00 op Eén
Biografie (2010) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 8 (569593 stemmen)
Met Colin Firth, Helena Bonham Carter, Derek Jacobi e.a

De film gaat over de onzekere prins George die, nadat zijn broer aftreedt, de nieuwe koning van Engeland wordt als George VI. Probleem is echter dat de nieuwe koning een spraakprobleem heeft, wat hem niet echt koninklijk doet overkomen. Daarom schakelt hij de hulp in van de spraaktherapeut Lionel Logue (Rush), wat resulteert in een ongewone vriendschap.


StargateStargate
22:20 - 00:40 op Veronica
Fantasy (1994) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7 (147757 stemmen)
Met Kurt Russell, James Spader, Alexis Cruz e.a

Egyptoloog Daniel Jackson kan zijn theorieën over het ontstaan van de Egyptische cultuur bewijzen als hij mee kan doen aan een geheim project. In de buurt van de grote piramide vond een archeoloog stenen tabletten en een metalen ring van buitenaardse oorsprong en de regering wil weten waar het gevaarte vandaan komt.


HerculesHercules
22:30 - 00:40 op RTL7
Actie (2014) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 6 (121195 stemmen)
Met Dwayne Johnson, Ian McShane, John Hurt e.a

Na voltooiing van zijn legendarische twaalf werken, heeft Hercules zijn familie verloren. Hij is zijn familie verloren, en zweert wraak op de Goden. Zijn enige lust ligt in vechten. Mettertijd heeft hij samen met zes gelijksoortige vrienden een band opgebouwd. Ze zijn over het land gaan reizen en verrichten zware, gewelddadige klussen. Maar als de heerser van Thracië en zijn dochter de hulp van Hercules nodig hebben om een wrede en angstaanjagende krijgsheer te verslaan, ontdekt Hercules dat hij nooit aan zijn verleden zal ontsnappen. Hij moet weer de held worden die hij ooit was, en zijn eigen mythe omarmen.


Perfect StrangersPerfect Strangers
22:40 - 00:25 op SBS9
Komedie (2004) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.1 (602 stemmen)
Met Rob Lowe, Anna Friel, Khandi Alexander e.a

Een man en vrouw wisselen tijdelijk van baan en woonplaats. Dat levert uiteraard de nodige problemen op.


VerdwijnenVerdwijnen
22:40 - 00:40 op Canvas
Drama (2017) uit Nederland
IMDB-rating: 0 (0 stemmen)
Met Jakob Oftebro, Rifka Lodeizen, Elsie de Brauw e.a

Roos bezoekt haar moeder in Noorwegen. Maar ditmaal is het anders, ze brengt slecht nieuws. Dat durft ze bijna niet te dele


99 Homes99 Homes
23:20 - 01:05 op BBC2
Drama (2014) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 7.1 (14770 stemmen)
Met Michael Shannon, Doug Griffin, Randy Austin e.a

Een wanhopige bouwvakker en zijn familie worden hun huis uitgezet nadat de bank deze in beslag neemt omdat ze de hypotheek niet meer kunnen betalen. Hij doet alles om zijn huis terug te krijgen.


Eye in the SkyEye in the Sky
23:55 - 01:25 op NPO2
Drama (2015) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.3 (41613 stemmen)
Met Faisa Hassan, Aisha Takow, Armaan Haggio e.a

Catherine Powell, een kolonel die op het punt staat een groep terroristen in Kenia gevangen te nemen. Het zet er echter naar uit dat deze groep een zelfmoordaanslag wil gaan uitvoeren, dus draagt Powell haar team op de terroristen te elimineren. Drone-piloot Steve Watts staat op het punt het schuiladres van de terroristen onder vuur te nemen, maar dan blijkt dat er een negenjarig meisje in de ‘kill zone’ rondloopt. Het gevolg is dat Powell nu samen met advocaten en politici moet bepalen of de missie nu nog wel door kan gaan.


Young AdultYoung Adult
00:35 - 02:25 op RTL8
Komedie (2011) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 6.3 (66007 stemmen)
Met Charlize Theron, Patton Oswalt, Patrick Wilson e.a

Young Adult gaat over schrijfster Mavis Gary (Charlize Theron) die na haar scheiding teruggaat naar haar geboorteplaats om haar leven weer op een rijtje te krijgen. Daar ontmoet ze al snel haar oude jeugdliefde (Patrick Wilson) die nu getrouwd is en niets moet hebben van haar romantische avances.


FoxcatcherFoxcatcher
01:20 - 03:30 op BBC1
Biografie (2014) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 7 (110944 stemmen)
Met Steve Carell, Channing Tatum, Mark Ruffalo e.a

Mark Schultz (Tatum) is een worstelaar (die later Olympisch goud won) die uit de schaduw van zijn gevierde worstelende broer Dave (Ruffalo) en een leven van armoede weet te treden wanneer hij onder de hoede van excentrieke miljonair John du Pont (Carell) wordt genomen. Schultz wordt door du Pont overgehaald om op zijn landgoed te komen wonen en te trainen voor de Olympische Spelen van Seoul in 1988. Du Pont is wanhopig om aandacht te krijgen van zijn moeder en begint een atletisch team van wereldklasse te 'trainen'. Ondertussen breekt hij het zelfvertrouwen van Mark, waardoor laatstgenoemde in een diep dal terechtkomt.


A Hard Day's NightA Hard Day's Night
03:05 - 04:30 op BBC2
Komedie (1964) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.7 (32165 stemmen)
Met The Beatles, John Lennon, Paul McCartney e.a

Ze zijn de populairste groep van dit moment en hordes fans achtervolgen de vier jongens. Ze hebben een druk programma met een persconferentie en een televisie-opname. Paul neemt zijn grootvader op sleeptouw, een man met een gebroken hart. De man neemt echter de eerste gelegenheid om er vandoor te gaan, waardoor ze nog meer problemen krijgen.