FilmTotaal - Films op TV Een super gemakkelijk dagelijks overzicht van alle films op de Nederlandse televisie. Je hoeft nooit meer een film te missen.
Films op TV voor zondag 17 Juni 2018 17 June 2018 11:45:21

Stand by MeStand by Me
07:05 - 08:55 op RTL4
Avontuur (1986) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 8.1 (267030 stemmen)
Met Wil Wheaton, River Phoenix, Corey Feldman e.a

Vier vrienden met uiteenlopende karakters worden langzaam volwassen. Ze slijten hun dagen in een saai stadje. Als ze horen dat 30 kilometer verderop een lijk is ontdekt, zijn ze meteen nieuwsgierig en willen de intrigerende vondst met eigen ogen gaan bekijken. Een lokale tienerbende dreigt roet in het eten te gooien.


Koning van KatorenKoning van Katoren
09:00 - 11:00 op NPO3
Avontuur (2012) uit Nederland
IMDB-rating: 6 (434 stemmen)
Met Abbey Hoes, Frits Lambrechts, Fabrizio Matteini e.a

Koning van Katoren is het verhaal van de zeventienjarige Stach (Dagelet) die de nieuwe koning wil worden. De oude koning van Katoren is stervende en hij vertelt aan zijn vriend en kamerheer Gervaas dat zijn ministers de macht zullen grijpen wanneer hij dood is. In zijn laatste woorden smeekt hij Gervaas om een nieuwe koning te vinden. Diezelfde nacht wordt Stach geboren, die zeventien jaar later de vraag durft te stellen die niemand durfde te stellen: wat moet iemand doen om koning van Katoren te worden? De ministers zitten in het nauw vanwege de aandacht van de pers en besluiten de jonge laspost vijf onmogelijke opdrachten te geven. Onderweg ontmoet hij de ambitieuze journalistiekstudent Kim (Hoes).


Another Cinderella StoryAnother Cinderella Story
10:30 - 12:15 op NET5
Komedie (2008) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 5.9 (19342 stemmen)
Met Selena Gomez, Andrew Seeley, Jane Lynch e.a

Mary is een jonge tiener die woont bij haar stiefmoeder Dominique Blatt, een bekende zangeres, en diens dochters Britt en Bree. Op een gemaskerd bal ontmoet ze zanger Joey. Ze dansen en worden onmiddellijk verliefd op elkaar. Ze verlaat het feest echter en laat onderweg haar iPod vallen. Joey raapt deze op, maar heeft geen idee wie ze werkelijk is.


Brandweerman Sam: Ufo AlarmBrandweerman Sam: Ufo Alarm
10:31 - 11:31 op RTL8
Animatie (2016) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.2 (12 stemmen)
Met David Carling, Su Douglas, John Hasler e.a

De beroemde Alien Quest tv-show bezoekt Pontypanty en iedereen in de stad gaat op zoek naar buitenaardse wezens.


Carmen JonesCarmen Jones
13:10 - 14:55 op BBC2
Drama (1954) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 6.9 (3771 stemmen)
Met Harry Belafonte, Dorothy Dandridge, Pearl Bailey e.a

Een toen deze gemaakt werd hedendaagse versie van de Bizet-opera, met nieuwe nummers en een Afrikaans-Amerikaanse cast. Centraal staat Carmen Jones, een dame die gewild is door alle mannen.


The Odd Life of Timothy GreenThe Odd Life of Timothy Green
14:55 - 16:30 op BBC2
Komedie (2012) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 6.6 (38152 stemmen)
Met Jennifer Garner, Joel Edgerton, Cameron 'C.J.' Adams e.a

Een gelukkig stel krijgt te horen dat ze geen kinderen kunnen krijgen. Daarom besluiten ze hun kinderwens in een doos te stoppen, die ze in hun tuin begraven. Wat ze niet hadden kunnen hopen gebeurt, ze krijgen het kind waarvan ze alleen maar konden dromen.


De sterkste man van NederlandDe sterkste man van Nederland
15:30 - 16:55 op NPO3
Drama (2011) uit Nederland
IMDB-rating: 6.8 (103 stemmen)
Met Bas van Prooijen, Suzan Boogaerdt, Loek Peters e.a

De twaalfjarige Luuk, opgevoed door zijn alleenstaande moeder Dorien, heeft gehoord dat zijn vader de Sterkste Man van de Wereld is. Als hij Sterke Man René ontmoet, die net als hij rood haar heeft, denkt hij dat hij zijn vader gevonden heeft. Maar dan biecht Dorien de waarheid op.


Ocean's TwelveOcean's Twelve
20:00 - 22:35 op NET5
Komedie (2004) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 6.4 (282515 stemmen)
Met Brad Pitt, Catherine Zeta-Jones, George Clooney e.a

Terry Benedict is nog steeds woedend over het geld dat Danny Ocean en zijn crew hem afhandig gemaakt hebben. Hij dreigt met geweld als ze dit geld niet binnen twee weken met een fikse rente aan hem terugbetaald hebben. De crew van Ocean besluit naar Europa af te reizen voor enkele lucratieve klusjes. Hier komen ze in aanraking met de Europol-agente Isabel Lehiri en een andere meesterdief, bekend onder de naam "The Night Fox."


Terminator 3: Rise of the MachinesTerminator 3: Rise of the Machines
20:30 - 22:40 op RTL7
Actie (2003) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 6.3 (335478 stemmen)
Met Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl, Claire Danes e.a

John Connor ontdekt een geheim project van Cyberdyne: Skynet. Weer arriveren er uit de toekomst twee 'terminators': Schwarzeneggers T-850 om John te beschermen, en een nieuw prototype om hem te vernietigen: de T-x, een beeldschone en genetisch perfecte vrouwelijke robot. John moet in een race tegen de klok zien te voorkomen dat Skynet z'n plannen kan doorzetten.


The Thomas Crown AffairThe Thomas Crown Affair
22:35 - 00:55 op NET5
Misdaad (1999) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 6.8 (74463 stemmen)
Met Pierce Brosnan, Rene Russo, Denis Leary e.a

Thomas Crown is een zorgeloze multimiljonair en om weer wat spanning in zijn leven te brengen, gaat hij schilderijen stelen. Niemand bij de New Yorkse politie kan hem in de kraag vatten, maar premiejaagster Catherine weet hem het vuur na aan de schenen te leggen. Tussen hen ontstaat langzaam maar zeker een relatie die er mogelijk voor kan zorgen dat Thomas Crown wegkomt met zijn misdaad.


Belly of the BeastBelly of the Beast
22:40 - 00:35 op RTL7
Actie (2003) uit Canada
IMDB-rating: 4.7 (4994 stemmen)
Met Steven Seagal, Byron Mann, Monica Lo e.a

Jake Hopper (Steven Seagal) weet niet dat zijn dochter Jessica en haar vriendin Sarah tijdens hun rondreis door Zuidoost-Azië zijn ontvoerd. Maar als een vriend uit zijn tijd bij de geheime dienst hem de band geeft waarop losgeld wordt gevraagd, beseft hij dat hij zelf in actie moet komen. Jake vliegt zelf naar Bangkok in de hoop dat hij met behulp van zijn oude netwerk de meisjes kan redden. Zijn speurtocht voert hem tot diep in de Thaise onderwereld. Hij volgt het spoor van de groep die verdacht wordt van Jessica's ontvoering. Zo belandt hij midden in de strijd tussen een corrupte Thaise generaal en de Abu Karaf, een bende wapensmokkelaars. Als Jake het intrige probeert te ontrafelen, ontdekt hij dat de CIA gemanipuleerd wordt, en dat zijn dochter zich midden in het web bevindt.


MamaMama
23:05 - 23:30 op Canvas
Korte film (2015) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.1 (94 stemmen)
Met Sokhna Diallo, Maïmouna Gueye, Eriq Ebouaney e.a

De achtjarige Aida woont in een appartement in een van de suburbs van Parijs. Haar leven wordt op de kop gezet, als haar vader terugkeert uit Senegal, het land waar ze vandaan komen. Hij nneemt Rama mee, een jonge vrouw die hij zijn tweede echtgenote noemt.


Begin AgainBegin Again
23:50 - 01:30 op BBC2
Drama (2013) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 7.4 (102195 stemmen)
Met James Corden, Keira Knightley, Mark Ruffalo e.a

Een aan lager wal geraakte platenbaas stuit op een dag op een zojuist gedumpte muzikante. Ze besluiten de samenwerking met elkaar aan te gaan en zoeken hun geluk in New York.


HesherHesher
00:25 - 02:05 op SBS9
Drama (2010) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 7.1 (43542 stemmen)
Met Joseph Gordon-Levitt, Devin Brochu, Rainn Wilson e.a

Het eenzame jochie TJ (Brochu) komt na de dood van zijn moeder de redelijk vreemde Hesher (Gordon-Levitt) tegen. Hesher heeft een hekel aan alles en iedereen en keert TJ's wereld ondersteboven.


Gentlemen BroncosGentlemen Broncos
00:35 - 02:05 op RTL8
Komedie (2009) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 6.1 (8849 stemmen)
Met Michael Angarano, John Baker, Robin Ballard e.a

De 16-jarige Benjamin Purvis staat met zijn boek "Yeast Lords" op een conferentie voor beginnende fantasy schrijvers. Als hij erachter komt dat de uitgerangeerde schrijver Ronald Chevalier zijn ideeën heeft gestolen, beginnen de problemen.